Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

αν ο Έλληνας μείνει στο χωριό, δεν έχει ανάγκη τα καταστήματα των πολυεθνικών εταιρειών,




Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης :
Το λαό τον θέλουν οι Κυβερνήσεις στις πόλεις, εκεί όπου θα υπάρχουν πλέον τα εκπαιδευτήρια, τα νοσοκομεία και τα πολυκαταστήματα των πολυεθνικών για να αρμέγουν το λαό οικονομικά, αλλά και να μην είναι αυτάρκης και αυτόνομος. 
Διότι αν ο Έλληνας μείνει στο χωριό, δεν έχει ανάγκη τα καταστήματα των πολυεθνικών εταιρειών, διότι έχει τον κήπο του, έχει τα λαχανικά του, έχει το γάλα του, έχει το τυρί του, έχει το κρέας του, έχει τα αυγά του κτλ. 
Αλλά αν οι Έλληνες μείνουν στην Επαρχία οι πολυεθνικές χάνουν σημαντικά κέρδη, αλλά και ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει χωρίς οικονομικές συναλλαγές. 
Προς χάριν αυτή τη στιγμή κυρίως του κέρδους, θέλουν να μαντρώσουν το λαό μας μέσα στις πόλεις. 
Επιπλέον θέλουν τον άνθρωπο της πόλης να τον ελέγχουν με ταχύτητα μέσω των κομπιούτερς (ηλεκτρονική διακυβέρνηση) δι᾽ αυτό και τον αριθμοποιούν. 
Θέλουν όμως ακόμη να γνωρίζουν και κάθε προσωπική του κίνηση, αυτό επιτυγχάνεται μόνον με την Κάρτα του Πολίτη, η οποία καταγράφει τα πάντα, τι τρως, τι αγοράζεις (για να μην είναι αυτόνομος) τι πουλάς, που ταξιδεύεις, που κοιμάσαι, τι περιουσία έχεις, που την μεταβιβάζεις, τι πολιτικά φρονήματα έχεις, που θρησκευτικά ανήκεις, καταγράφει σας λέω τα πάντα.



Οι πολυεθνικές εταιρείες που εισήλθαν εις την πατρίδα μας δεν θέλουν να υπάρχουν επαρχίες και χωριά, διότι τα πολυκαταστήματά τους χτίζονται στις μεγάλες πόλεις. 
Οπότε θέλουν να συγκεντρώσουν όλο το λαό στις μεγάλες πόλεις δια να τον αρμέγουν οικονομικά. 
Προς τούτο έκλεισαν προ ετών πρώτα τα σχολεία στα χωριά και κατήργησαν την δύναμη του Προέδρου με το νόμο Καποδίστρια και τώρα με το νομοσχέδιο του Καλλικράτη κλείνουν και συγχωνεύουν τα σχολεία της επαρχίας και τα Νοσοκομεία, ώστε να αναγκάσουν γονείς, γέροντες και όλο το λαό, θέλοντας και μη, να κατέβει στις μεγαλουπόλεις που υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις εκπαιδεύσεως, υγείας κτλ. για να επιβιώσουν.

Μέσα στο σχέδιο αυτό εντάσσεται και το κλείσιμο των ενοριών στα χωριά.



Το νομοσχέδο που ρυθμίζει ότι 5 δημόσιοι υπάλληλοι θα απολύονται και ένας θα διορίζεται, θα φέρει όχι μόνον το κλείσιμο των σχολείων και των Νοσοκομείων της επαρχίας, αλλά και των ενοριών των χωριών, ούτως ώστε οι κάτοικοι σιγά σιγά να αναχωρήσουν από τα χωριά τους και θα εγκλωβιστούν στις πόλεις.
Δι᾽αυτού του τρόπου όλες οι αγορές τους θα γίνονται από τα πολυκαταστήματα των πολυεθνικών εταιρειών. 

Καταλαβαίνετε τώρα δια ποίο λόγο έκλεισαν στην αρχή τα μπακάλικα και τα ψιλικατζίδικα της γειτονιάς και άνοιξαν τα σούπερ μάρκετ; 
Τώρα ήλθε η ώρα να κλείσουν τα σούπερ μάρκετ, διότι οι πολυεθνικές ανοίγουν τα δικά τους πολυκαταστήματα. 
Ακόμη και τα φαρμακεία της γειτονιάς θα κλείσουν! 
Στο εξωτερικό που έζησα υπάρχουν τεράστια φαρμακεία όπου εντός αυτών υπάρχουν ιατροί, όπως παθολόγοι, οφθαλμίατροι, οδοντίατροι κτλ. οι οποίοι εξετάζουν τους ασθενείς και αμέσως τους γράφουν τα φάρμακα που πρέπει να λάβουν για την υγεία τους στα βιβλιάριά τους και οι οποίοι μετά τα αγοράζουν από το ίδιο πολυκατάστημα και δεν είναι αναγκαίο να τρέχουν να βρουν ποιό φαρμακείο είναι ανοιχτό. 
Τα τεράστια αυτά φαρμακεία ανήκουν ως γνωστόν σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, με αποτέλεσμα θα κλείσουν όλα τα μικρά φαρμακεία, όπως έκλεισαν παλαιότερα τα μπακάλικα, όταν άνοιξαν τα σούπερ μάρκετ. 
Πόσο δίκαιο είχε λοπόν ο Παύλος που έλεγε 
«αιτία πάντων των κακών η φιλαργυρία εστί»! 
Δυστυχώς κυβερνούν οι πολυεθνικές και το χρήμα!
Δεν είναι δυνατόν να αφήσουν λοιπόν τους κληρικούς στην επαρχία και στα χωριά, αφού στόχος και πολιτική των Κυβερνήσεων είναι να συγκεντρώσουν το λαό στις πόλεις, δια να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των μεγάλων κεφαλαίων.

Δείτε τώρα πως θα χτυπηθεί η Εκκλησία και ο κλήρος κυρίως της επαρχίας. 

Οι κληρικοί μας με την απογραφή που έγινε από το Κράτος, συναριθμήθηκαν με τους υπολοίπους δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι σύνολον -όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι- ανέρχονται περίπου τον αριθμόν των 800.000
Δημόσιοι υπάλληλοι στο Υπουργείο Άμυνας - Στρατιωτικοί .............τόσες χιλιάδες.
Δημόσιοι υπάλληλοι στο Υπουργείο Παιδείας - Εκπαιδευτικοί ..............τόσες χιλιάδες.
Δημόσιοι υπάλληλοι στο Υπουργείο Υγείας - Ιατροί, Νοσοκόμοι .........τόσες χιλιάδες.
Δημόσιοι υπάλληλοι σε όλα τα Υπουργεία ..................τόσες χιλιάδες.
Δημόσιοι υπάλληλοι της Ελλαδικής Εκκλησίας .................τόσες χιλιάδες.
Σύνολον υπαλλήλων 800.000 περίπου.

Όταν λοιπόν φεύγουν από το σύνολον των 800.000 υπαλλήλων, 5 υπάλληλοι θα διορίζεται ένας.
Δηλαδή, μπορεί να φύγουν 50 ιερείς δημόσιοι υπάλληλοι, δεν θα διορισθούν όμως 10 νέοι ιερείς από την Εκκλησία ως δημόσιοι υπάλληλοι, διότι μπορεί εκείνη την ώρα το Κράτος να έχει ανάγκη να διορίσει 5 στρατιωτικούς και 5 ιατρούς. 

Η δε Εκκλησία από τους 50 δημοσίους υπαλλήλους που συνταξιοδότησε να μην αντικαταστήσει ούτε έναν. 
Με λίγα λόγια δεν σημαίνει ότι από κάθε δημόσια υπηρεσία όταν απολύονται πέντε υπάλληλοι, θα διορίζεται ένας νέος υπάλληλος στην ίδια υπηρεσία.


η Εκκλησία του χωριού σε λίγο κλείνει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: