Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Σαλάτα με παντζάρι, γκρέιπφρουτ και ραντίτσιο

Σαλάτα με παντζάρι, γκρέιπφρουτ και ραντίτσιο

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
2 κομμάτια ραντίτσιο
2 ροζ γκρέιπφρουτ
2-3 βρασμένα παντζάρια*, κομμένα σε φέτες
5-6 ραπανάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες

Για το ντρέσιvγκ:
χυμό από 1 γκρέιπφρουτ
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξίδι παλαιωμένο
1 κ.κ. μαύρη ζάχαρη διαλυμένη σε λίγο νερό
λίγο αλάτι

Για πασπάλισμα:
μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κ.σ. καρύδι χοντροσπασμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα από το ραντίτσιο. Κόβουμε το σκληρό μέρος της ρίζας και χωρίζουμε το ραντίτσιο σε φύλλα. Τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε. Τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Καθαρίζουμε τα γκρέιπφρουτ, αφαιρούμε προσεκτικά τη λευκή μεμβράνη, κόβουμε σε ροδέλες και κάθε ροδέλα στη μέση. Κόβουμε σε λεπτές φέτες τα παντζάρια. Αναμειγνύουμε τα γκρέιπφρουτ, τα παντζάρια και το πορτοκάλι. Αδειάζουμε όλα τα υλικά για το ντρέσιvγκ μέσα σε γυάλινο βάζο, κλείνουμε και χτυπάμε πολύ καλά. Περιχύνουμε τη σαλάτα με το ντρέσιvγκ, ανακατεύουμε απαλά και τοποθετούμε επάνω στο ραντίτσιο. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σπασμένη καρυδόψιχα.

* Θα βοηθήσει πολύ στην εμφάνιση της σαλάτας αν βράσουμε τα παντζάρια από την προηγουμένη και τα αφήσουμε μέσα σε νερό, που θα το ανανεώσουμε 4-5 φορές για να φύγει το πολύ χρώμα, το οποίο βάφει τα υπόλοιπα υλικά. Τα φρέσκα παντζάρια είναι καλύτερα, ενώ έχουν και πιο φωτεινό χρώμα.

Από το ΒΗΜΑgourmet

Δεν υπάρχουν σχόλια: