Δευτέρα, 30 Μαΐου 2011

Παγκόσμιος συναγερμός για τα αγγούρια – 10 νεκροί στη ΓερμανίαΗ επιδημία του βακτηρίου E.coli στη Γερμανία, που έχει οδηγήσει στο θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπους, είναι μία από τις μεγαλύτερες του είδους παγκοσμίως και η σημαντικότερη που έχει καταγραφεί ποτέ στη χώρα

, υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών.

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν την Πέμπτη πως υπάρχουν υποψίες ότι μολυσμένα αγγουράκια, εισαγόμενα από την Ισπανία, προκάλεσαν την επιδημία του αιμολυτικού ουραιμικού συνδρόμου (ΟΑΣ), μια σοβαρή επιπλοκή που οφείλεται στο STEC, ένα είδος βακτηρίου E.coli το οποίο παράγει τοξίνες σιγκέλλας.

Το ECDC, που εδρεύει στη Στοκχόλμη και παρακολουθεί τις ασθένειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, χαρακτήρισε την επιδημία "μία από τις μεγαλύτερες παγκοσμίως και τη μεγαλύτερη που έχει αναφερθεί στη Γερμανία".

Από τις 25 Απριλίου έχουν καταγραφεί στη Γερμανία 276 κρούσματα του ΟΑΣ. Άλλα κρούσματα έχουν επίσης αναφερθεί στη Σουηδία, τη Δανία, την Ολλανδία και τη Βρετανία και όλα αφορούν άτομα που ταξίδεψαν πρόσφατα στη Γερμανία.

Σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους, τα θανατηφόρα κρούσματα είναι πέντε αλλά το ECDC έκανε λόγο μόνο για δύο νεκρούς - και οι δύο γυναίκες - από την επιδημία.

Χαρακτήρισε επίσης την επιδημία "ασυνήθιστη" επειδή πλήττει κυρίως ενήλικους και ιδίως γυναίκες. "Μολονότι κρούσματα του ΟΑΣ παρατηρούνται συνήθως σε παιδιά κάτω των 5 ετών, σε αυτήν την επιδημία το 87% των κρουσμάτων είναι ενήλικοι και το 68% γυναίκες", ανέφερε.

Το ΟΑΣ επηρεάζει το αίμα, τα νεφρά και, σε σοβαρές περιπτώσεις, το κεντρικό νευρικό σύστημα. Πρόκειται για σοβαρή ασθένεια που απαιτεί νοσηλεία σε νοσοκομείο.

Οι αρχές συμβουλεύουν τους Γερμανούς και όσους ταξιδεύουν στη χώρα να αποφεύγουν τα αγγούρια, τις τομάτες και τα μαρούλια. Πολλά καταστήματα έχουν ήδη απομακρύνει αυτά τα τρόφιμα από τα ράφια τουςhttp://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=80061&catid=7


Το γερμανικό ερευνητικό Ινστιτούτο Robert-Koch (RKI ) προειδοποιεί τους πολίτες να αποφεύγουν την κατανάλωση ντομάτας, αγγουριού και μαρουλιών, ειδικά εάν τα προϊόντα αυτά προέρχονται από τη βόρεια Γερμανία, εφόσον τα περισσότερα κρούσματα εντοπίστηκαν στο Αμβούργο. Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων στη Στοκχόλμη, κάλεσε τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. στη λήψη μέτρων για να προστατευθούν οι πληθυσμοί τους.
Η ΕΕ σύμφωνα με ανακοίνωση της παρακολουθεί κατάσταση και ανέφερε πως το θανατηφόρο μικρόβιο επισημάνθηκε σε οργανικά αγγούρια από την Ισπανία (από τις περιφέρειες Μάλαγας και Αλμέϊρας) και την Ολλανδία. Η ΕΕ προειδοποιεί πολίτες που επισκέφθηκαν πρόσφατα τη Γερμανία πως σε περίπτωση αιμο-διάρροιας θα πρέπει να ζητήσουν άμεσα τη συμβουλή ιατρού.

Συναγερμός και στην Κύπρο
Η είδηση του θανατηφόρου βακτηρίου σήμανε συναγερμό και στις ιατρικές υπηρεσίες της Κύπρου, οι οποίες βρίσκονται σε στενή επαφή με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Νοσημάτων και λαμβάνουν συνεχή ενημέρωση και οδηγίες σε σχέση με τα περιστατικά λοίμωξης σε Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με την κ. Χρυστάλλα Χατζηαναστασίου, Α’ Ιατρική Λειτουργός, Υπεύθυνη της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης και Ελέγχου Λοιμωδών Νοσημάτων, κανένα περιστατικό δεν έχει παρουσιαστεί μέχρι στιγμής στην Κύπρο και η κατάσταση στην Ευρώπη παρακολουθείται στενά.
Όπως ανέφερε η κ. Χατζηαναστασίου, «δεν κρίνεται σκόπιμο μέχρι στιγμής να εκδοθεί ταξιδιωτική οδηγία για τη Γερμανία, απλώς συστήνεται στους πολίτες όχι μόνο της Κύπρου αλλά και όλων των χωρών, αν παρατηρήσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα και ειδικά αν συνδέονται με ταξίδι στη συγκεκριμένη περιοχή, να επικοινωνήσουν με το γιατρό τους για περαιτέρω διερεύνηση».
Οι ιατρικές υπηρεσίες συστήνουν στο κοινό που πρόκειται να ταξιδέψει στις συγκεκριμένες περιοχές, να αποφεύγει να καταναλώνει ωμές ντομάτες, αγγουράκια και φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι και το σπανάκι μέχρι νεοτέρας ειδοποίησης, καθώς η κατάσταση ακόμη διερευνάται.
Απαντώντας η κ. Χατζηαναστασίου ξεκαθάρισε  ότι σύμφωνα με την πληροφόρηση από τις υγειονομικές υπηρεσίες δεν εισάγουμε προϊόντα, όπως τα προαναφερόμενα, από την Ισπανία, όμως έχει δοθεί πληροφόρηση στους εισαγωγείς τι ακριβώς πρέπει να προσέχουν.
Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο περιστατικό στην Κύπρο, το μικροβιολογικό εργαστήριο της Λευκωσίας είναι σε θέση να το διερευνήσει, ενώ και το Κρατικό χημείο μπορεί να προβεί σε ελέγχους σε τρόφιμα αν υπάρχουν οποιεσδήποτε υποψίες.

Προέλευση και  συμπτώματα του 
E. Coli
Το μικρόβιο προέρχεται από αγελάδες και μηρυκαστικά που είναι υγιείς φορείς των ανθρώπινων παθογόνων χορότυπων του E Coli και μπορούν να το μεταδώσουν στους ανθρώπους με τα μολυσμένα τους κόπρανα.
Το E Coli υπάρχει στη ζωική αλυσίδα και μεταδίδεται  μέσω μολυσμένων τροφίμων, όπως είναι τα φυλλώδη λαχανικά, τα αγγουράκια και οι ντομάτες, το μη παστεριωμένο γάλα, το τυρί και το ωμό βοδινό κρέας. Μεταδίδεται όμως και από άτομο σε άτομο μέσω της στενής επαφής. Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιες υπηρεσίες συστήνουν αυστηρή τήρηση των κανόνων ατομικής  υγιεινής όπως το σχολαστικό πλύσιμο των χεριών με σαπούνι και νερό πριν την ετοιμασία φαγητού και μετά τη χρήση της τουαλέτας.
Τα συμπτώματα είναι κυρίως η αιμορραγική γαστρεντερίτιδα που μπορεί να συνοδεύεται από ελαφρύ πυρετό ή και εμετό.Ο Escherichia coli με απλά λόγια και πώς να τον θεραπεύσετε χρησιμοποιώντας φυσικά μέσα.


 • Τι είναι ο Escherichia coli;
 • Πως προκαλείται η λοίμωξη;
 • Ποιες οι διαφορές ανάμεσα στον καλό Escherichia και στις λοιμώξεις που οφείλονται σε αυτόν;
 • Προληπτικά μέτρα κατά του Escherichia coli
 •  

  Eserihija koli - Klikni na sliku aa   Eserihija koli bakterije - Klikni na sliku   Eserihija coli bakterija 2 - Klikni na sliku   Eserihija koli bakterija 3 - Klikni na sliku

Μερικά προληπτικά μέτρα που μπορούμε να λάβουμε για να αποφύγουμε μολύνσεις από την Escherichia Coli

Θεραπείες για την Escherichia coli

Prirodne terapije za Eserihiju koli
Εδώ θα πούμε λίγα λόγια για τις θεραπείες για την αντιμετώπιση των ουρολοιμώξεων που προκαλούνται από την E.coli. Αυτό το βακτήριο αποτελεί την αιτία για την εμφάνιση ουρολοιμώξεων στο 90% των περιπτώσεων. Μερικές στατιστικές δείχνουν ότι 8 στις 10 γυναίκες θα προσβληθούν από ουρολοίμωξη, τουλάχιστο μία φορά στη ζωή τους. Οι άνδρες επίσης μπορεί να προσβληθούν, αλλά σε πολύ πιο σπάνιες περιπτώσεις από τις γυναίκες.
Σε κάποιες περιπτώσεις η λοίμωξη θα αντιμετωπιστεί με επιτυχία, με τη χρήση των κατάλληλων αντιβιοτικών.
Ωστόσο, σε ένα μεγάλο αριθμό περιπτώσεων τα αντιβιοτικά όχι μόνο δε θα βοηθήσουν αλλά θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Η E.coli είνει ένα βακτήριο που προσαρμόζεται εύκολα στο νέο περιβάλλον και είναι εξαιρετικά ικανή στο να μεταλλάσεται.


Συχνά συμβαίνει ο ασθενής που έχει προσβληθεί από το βακτήριο να λάβει μία δόση αντιβιοτικών, η οποία δεν επαρκεί για να το εξολοθρέυσει τελείως. Σε αυτή την περίπτωση το βακτήριο θα υποχωρήσει για λίγο καιρό και έπειτα θα επιστρέψει πιο ισχυρό, με αποτέλεσμα ο γιατρός να πρέπει να χορηγήσει μεγαλύτερη δόση η άλλο είδος αντιβιοτικού.
Το πρόβλημα με αυτό, στις γυναίκες, είναι ότι τα πολύ ισχυρά αντιβιοτικά καταστρέφουν και τα καλά βακτήρια (αυτά που έχουν προστατευτικό ρόλο στον οργανισμό μας). Επίσης τα ισχυρά αντιβιοτικά καταστρέφουν την κολπική χλωρίδα και με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα περιβάλλον που ευνοεί την ανάπτυξη νέων λοιμώξεων, με άμεση συνέπεια την εξάπλωση της  E.coli από το ουροποιητικό σύστημα στον κόλπο. Αν αναγνωρίζετε την περίπτωσή σας σε αυτή την περιγραφή, τότε αυτές οι σελίδες αναφέρονται σε εσάς! Αν προσπαθείτε ανεπιτυχώς να απαλλαγείτε από αυτό το βακτήριο για μήνες, η ακόμη και χρόνια, συνεχίστε να διαβάζετε.


Στα βιβλία των ειδικών μας για αυτή τη φυσική θεραπεία μπορείτε να βρείτε μερικές συνταγές για την αντιμετώπιση της E.coli, λίγο ως πολύ αποτελεσματικές.

Τα περισσότερα μίγματα τσαγιού που συνιστώνται σε αυτά τα βιβλία βασίζονται σε διουρητικά συστατικά, τα οποία βοηθούν τον πάσχοντα να ουρεί συχνότερα, ώστε να αποβάλλει το βακτήριο από τον οργανισμό του μέσω των ούρων.
Μερικά μίγματα τσαγιού έχουν ήπια αντιβακτηριδιακή δράση κατά της λοίμωξης. Αν παίρνετε ήδη αντιβιοτικά, τότε συνιστούμε την κατανάλωση διουρητικού τσαγιού για την πλήρη εξόντωση του βακτηρίου αλλά και για την ελαχιστοποίηση της βλαπτικής δράσης των αντιβιοτικών.
Τα μίγματα τσαγιού είναι επωφελή στις περιπτώσεις ήπιων λοιμώξεων και δε θα βοηθήσουν στην περίπτωση που υπάρχει και κολπική λοίμωξη.


Λίστα μερικών οφέλιμων βοτάνων για την αντιμετώπιση ουρολοιμώξεων

ΑΡΚΤΟΣΤΑΦΥΛΛΟΣ (Uva Ursi)είναι το πιο δημοφιλές συνιστώμενο φυτό στον κόσμο για την αντιμετώπιση ουρολοιμώξεων. Δυστυχώς οι περισσότεροι γιατροί, που ασκούν τη σύγχρονη η εναλλακτική ιατρική, αγνοούν την ακριβή δράση αυτού του φυτού και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τον οργανισμό.
ΟΣΟΙ ΕΙΣΤΕ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΡΚΤΟΣΤΑΦΥΛΛΟΥ ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Σημαντικό:
Ο ΑΡΚΤΟΣΤΑΦΥΛΛΟΣ (Uva Ursi) δε θα βοηθήσει αν η οξύτητα της ουρίας είναι μικρότερη από pH7, διότι τα χημικά συστατικά του αρκτοστάφυλλου δε θα ενεργήσουν. Έτσι, αν χρησιμοποιήτε αρκτοστάφυλλο αποφύγετε το ξύδι, τη σόδα και τη βιταμίνη C.
Τα προηγούμενα χρόνια έγραφα ότι θε πρέπει να αποφύγετε την κατανάλωση λεμονιών, πορτοκαλιών και άλλων εσπεριδοειδών παράλληλα με τη χρήση αρκτοστάφυλλου. Αυτή η επισήμανση ήταν λανθασμένη. Μολονότι τα εσπεριδοειδή έχουν υψηλή οξύτητα, ο οργανισμός μας τα μετατρέπει σε αλκάλια στο στομάχι. Επομένως, η κατανάλωση εσπεριδοειδών μειώνει την οξύτητα της ουρίας και άρα αυξάνει το pH. Αυτή η διαπίστωση είναι αποδεδειγμένη.
Απολογούμαι για αυτό το λάθος του παρελθόντος. Η πηγή της πληροφόρησής μου όταν έγραφα εκείνο το άρθρο δεν ήταν ακριβής.
Προκειμένου να μειώσετε την οξύτητα της ουρίας, μπορείτε να καταναλώνετε ένα κουταλάκι του γλυκού διττανθρακική σόδα 10-15 λεπτά πριν πιείτε το τσάι.

Ακόμη πιο σημαντικό:
Ο αρκτοστάφυλλος δεν πρέπει να καταναλώνεται για περισσότερο από μία εβδομάδα και όχι περισσότερες από 5 φορές ανά έτος.
Τα παιδιά, οι έγγυες και οι μητέρες που θηλάζουν δεν πρέπει να καταναλώνουν τσάι αρκτοστάφυλλου. Μεγάλες ποσότητες αυτού του τσαγιού μπορεί να προκαλέσουν συσπάσεις της μήτρας στις έγγυες.
Αν το τσάι καταναλώνεται με τον τρόπο που αναφέρουμε παραπάνω και αποφεύγεται η οποιαδήποτε υπερβολή, τότε είναι απόλυτα αβλαβές για την πλειονότητα των ασθενών. Ωστόσο είναι πιθανό να προκληθεί ναυτία η εμετός σε άτομα που έχουν ευαίσθητο στομάχι.
Μεγάλες δόσεις αρκτοστάφυλλου μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα απόσπασης της προσοχής..
Μεγάλες δόσεις αυτού του τσαγιού, ως και δέκα φορές μεγαλύτερες από αυτές που αναφέρονται σε αυτή τη σελίδα, μπορεί να προκαλέσουν εμετούς, δύσπνοια και λιποθυμικά επεισόδια. Υπάρχει επίσης μεγάλη πιθανότητα να προκληθούν σοβαρές ηπατικές βλάβες σε περίπτωση υπερβολικής κατανάλωσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα..
Υπάρχουν επίσης αναφορές για θανατηφόρα περιστατικά σε περιπτώσεις που η δόση ξεπερνούσε τα 30 γραμάρια.
Αυτές οι πληροφορίες δίνονται με σκοπό την ενημέρωση και όχι την τρομοκράτηση. Το τσάι αρκτοστάφυλου χρησιμοποιήται εδώ και αιώνες για την αντιμετώπιση ουρολοιμώξεων και δε βλάπτει όταν καταναλώνεται με τον τρόπο που θα υποδείξει κάποιος ειδικός.

CRANBERRY (Vaccinium macrocarpon): Τελευταία το cranberry συνιστάται ως ένα «θαυματουργό» φυτό, που θα λύσει όλα σας τα προβλήματα που σχετίζονται με φλεγμονές και λοιμώξεις της ουροφόρου οδού. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το cranberry έχει συγκεκριμένες θεραπευτικές ιδιότητες αλλά στα πλαίσια της προώθησής του έχουν ειπωθεί και γραφτεί πολλές υπερβολές, αναφορικά με την αποτελεσματικότητά του, γεγονός που δημιουργεί λαθεμένες εντυπώσεις.
Ο χυμός από cranberry έχει την ικανότητα να μειώνει την καθίζηση της E.coli στην ουροδόχο κύστη και στην ουρήθρα. Μολαταύτα ο χυμός από cranberry δεν μπορεί να θεραπεύσει την ουρολοίμωξη.
Η κατανάλωση αυτού του χυμού συνιστάται ως μέσο πρόληψης και συμπληρωματικής αγωγής σε συνδυασμό με την κατάλληλη θεραπεία και όχι ως θεραπεία από μόνη της.
Το cranberry περιέχει οξαλικά που συμβάλλουν στη δημιουργία πέτρας των νεφρών. Η κατανάλωση αυτού του χυμού σε μεγάλες ποσότητες (π.χ. περισσότερο από ένα λίτρο ημερησίως) η η λήψη συμπυκνωμένων προϊόντων cranberry, όπως ταμπλέτε η χάπια, αυξάνει τον κίνδυνο δημιουργίας πέτρας των νεφρών.
Άτομα που υποφέρουν από πέτρα στα νεφρά δεν πρέπει να καταναλώνουν χυμό από cranberry η άλλα προϊόντα και παράγωγα από αυτό το φρούτο.
Πρέπει επίσης να σημειθεί ότι η κατανάλωση χυμού cranberry, σε συνδυασμό με το τσάι αρκτοστάφυλλου, θα μειώσει τη δράση και τα αποτελέσματα του τσαγιού.
Το τσάι από φύλλα cranberry έχει παρόμοια αποτελέσματα με αυτά του αρκτοστάφυλλου και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τον ίδιο τρόπο.
Επιστήμονες από το Ισραήλ ανακάλυψαν ότι η φρουκτόζη που εμπεριέχεται στο χυμό cranberry μπορεί να αποτρέψει την καθίζηση βακτηρίων, όχι μόνο στην ουρήθρα, αλλά και στο στομάχι.


ΑΓΡΙΑΔΑ (ρίζα) (Rhizoma graminis): Αν πρέπει να διαλέξετε μόνο ένα φυτό ωστένα φτιάξετε τσάι, που θα σας βοηθήσει στην καταπολέμηση ουρολοιμώξεων, τότε αυτό πρέπει να είναι η αγριάδα και πιο συγκεκριμένα η ρίζα της! Ο πατέρας μου εκτιμούσε τόσο αυτό το φυτό, ώστε αποφάσισα να αφιερώσω μία ολόκληρη σελίδα σε αυτό.
Αιθέρια έλαια: Έχει αποδειχθεί ότι ορισμένα αιθέρια έλαια, όπως του πεύκου και του ευκάλυπτου βοηθούν στην καταπολέμηση των ουρολοιμώξεων.
Το πρόβλημα με τα αιθέρια έλαια είναι ότι η συγκέντρωση των χημικών συστατικών σε αυτά είναι τόσο μεγάλη, που δε θα πρέπει να παίρνονται από το στόμα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη κάποιου ειδικού. Όλοι οι παραγωγοί αιθέριων ελαίων σε παγκόσμιο επίπεδο προειδοποιούν στις συσκευασίες των προϊόντων τους ότι δεν πρέπει να γίνεται λήψη αιθέριων ελαίων χωρίς τις σχετικές συστάσεις ιατρών η αρωματοθεραπευτών.
Προτού πάρω το δίπλωμά μου από την Καναδική Ακαδημία Εναλλακτικής Ιατρικής και το πιστοποιητικό μου ως αρωματοθεραπευτής, είχα βιώσει προσωπικά τους κινδύνους από την ανεξέλεγκτη χρήση αιθέριων ελαίων. 
Το καναδικό και το αμερικανικό Υπουργείο Υγείας απαγορεύουν το εμπόριο οποιουδήποτε σκευάσματος με συγκέντρωση αιθέριων ελαίων μεγαλύτερη του 6%.
Η πεποίθηση πως οτιδήποτε είναι φυσικό είναι και αβλαβές, είναι απολύτως λαθεμένη. Η ανεξέλεγκτη χρήση αιθέριων ελαίων και διαφόρων τύπων τσαγιού (π.χ. του ακτοστάφυλλου, όπως προαναφέρθηκε) μπορεί να βλάψει. Η συγκέντρωση των αιθέριων ελαίων μετράται σε μονάδες μικρότερες των χιλιοστολίτρων.
Ο πατέρας μου, ο Δρ. Enes Hasanagic, κατά τη διάρκεια της ζωής του αφιέρωσε ένα μεγάλο κομμάτι του ερευνητικού του έργου, όχι μόνο στις θεραπευτικές ιδιότητες των αιθέριων ελαίων, αλλά και στην τοξικότητά τους.
Μία από τις πιο αναγνωρισμένες του συνταγές - θεραπείες είναι αποτελούν οι σταγόνες E-Drops, για την αντιμετώπιση ουρολοιμώξεων. Οι σταγόνες είναι ένας συνδυασμός υψηλής ποιότητας αιθέριων ελαίων σε συγκεκριμένες και ακριβείς ποσότητες και καθαρής αλκοόλης. Οι σταγόνες κυκλοφορούσαν στο εμπόριο για αρκετό καιρό με την ονομασία “Drops for Escherichia” μολονότι αυτή η ονομασία δεν ήταν και η πλέον ακριβής. Οι σταγόνες θεραπεύουν εξίσου αποτελεσματικά τις λοιμώξεις που προέρχονται και από άλλα βακτήρια, όπως τα Χλαμύδια και το Mycoplasma. Εφόσον το 90 % των ουρολοιμώξεων οφείλονται στην E.coli, οι περισσότεροι ασθενείς ζητούσαν τις σταγόνες “Drops for Escherichia”, με αποτέλεσμα να γίνουν ευρέως γνωστές με αυτή την ονομασία.
Για να τιμήσω τη μνήμη του πατέρα μου, καθώς και για λόγους επαγγελματικούς και εμπορικούς, μετονόμασα τις σταγόνες σε “E-Drops”.
Περισσότερα για τις σταγόνες καθώς και γνώμες και μηνύματα για αυτή τη θεραπεία θα βρείτε στη σελίδα:  http://hasanagic.org/dr_hasanagic_blog/?p=6Τις σταγόνες μας μπορείτε να τις προμηθευτείτε από τους διανομείς μας (κάντε κλικ εδώ) η μέσω διαδικτύου (κάντε κλικ εδώ)


Μίγμα τσαγιού για την αντιμετώπιση ουρολοιμώξεων

 • ΤΣΟΥΚΝΙΔΑ φύλλα /Urtica dioica/ 10g (απαλύνει τη φλεγμονή)
 • ΜΟΥΣΤΑΚΙΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ /Zea maydis/ 10 g (σχηματίζει ένα προστατευτικό τοίχωμα γύρω από τη βλεννώδη μεμβράνη)
 • ΕΡΝΙΑΡΙΑ φυτό /Herniaria glabra10g (απαλύνει τη φλεγμονή)
 • ΟΝΩΝΙΣ ρίζα /Ononidis radix/ 15g (έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και βοηθά στην εξάλειψη της μόλυνσης)
 • ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ  ρίζα /Petroselini radix/  15g (έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και βοηθά στην εξάλειψη της μόλυνσης)
 • ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ /Glycyrrhiza glabra/ 10g (ανανεώνει τη βλεννώδη μεμβράνη)
 • ΚΑΛΕΝΤΟΥΛΑ άνθη /Calendula officinalis/ 35g (βοηθά στην ανανέωση της βλεννώδους μεμβράνης της ουρήθρας)
 • ΑΓΡΙΑΔΑ ρίζα  /Rhizoma graminis/ 35g (σπουδαίο διουρητικό)
Σε 200 ml βραστού νερού προσθέστε μία μεγάλη κουταλιά του μίγματος τσαγιού. Σκεπάστε το και αφήστε το για μισή ώρα ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Στραγγίστε το και πιείτε αρκέτες φορές την ημέρα φρεσκοετοιμασμένο τσάι.
Το μίγμα τσαγιού σνιστάται να πίνεται ταυτόχρονα με τις E-Drops του Δρ. Hasanagic. Αυτό θα βοηθήσει ιδιαίτερα στις σοβαρές ουρολοιμώξεις. Το μίγμα τσαγιού μπορείτε να το αιτημάσετε εσείς, η να το παραγγείλετε έτοιμο από τους επίσημους διανομείς των E-Dropς.
eserihija koli biljke

eserihija koli terapija

eserihija coli infekcija
eserihijom koli caj
eserihija koli hasanagic
eserihija koli trave
eserihija koli urinarana
eserihija koli pomoc

E i E2 Kapi Dr Enes Hasanagic

Δεν υπάρχουν σχόλια: